Laatste nieuwtjes

24 februari 2023
De opbrengst van de voorstellingen in de Carnavalsvakantie was 607 euro!!
Dit is, zoals beloofd is, overgemaakt op giro 555.

8 dec. Tante Tingeling heeft heel wat keren haar schoen kunnen zetten. Maar omdat ze ‘dat nog nooit gedaan had’, moesten de kinderen haar dat leren. Eerst de wortel in de schoen (voor Ozosnel), dan een liedje en daarna naar bed. Ze weten het perfect. Aan het eind van het verhaal komt Pietje pepernoot de schoen vullen. Op zijn vraag: weet je wie deze wortel zo heerlijk vindt?, komt steevast het antwoord: Ozosnel. Maar één keer klonk een hard stemmetje : Oma!!    

28 november
Wat jammer, de Sinterklaasvoorstellingen zitten er weer op. Wat hebben de kindjes goed geholpen bij het zetten van de schoen van kabouter Tingeling en wat zongen ze hard mee! Het leek wel of het hun eigen schoen was. En er werd zó hard getrokken door twee meisjes aan het cadeau, dat de paddestoel instortte! Oh jee, schrikken. Gelukkig was het decor weer snel hersteld. 

12 oktober
Heerlijk die Stippelboom. En na afloop mocht iedereen een gi-ga-groene plant uitkiezen en daar gingen mijn stekken: lijsterbes, akelei, sering, taxus, frambozen, aardbeien, wilde marjolein, callicarpa, vlinderstruiken, noem maar op.

11 oktober
Bij het verhaal de Stippelboom komt er een aap in het bos wonen bij kabouter Tingeling en Ploem de eekhoorn. het aapje is ontsnapt uit het circus. Na afloop vraagt een jongetje op een basisschool in Tiel: Hoe heet het circus waar het aapje uit is ontsnapt?

1 september
De kinderboekenweek heeft als thema ‘Gi ga groen’. Daar hoort natuurlijk een bosvoorstelling bij. Het wordt de Stippelboom! In mijn theater in de herfstvakantie te zien!

15 augustus 2022
Het was super gezellig tijdens de indianenvoorstellingen. Er staan rondjes en driehoekjes op de wigwam. Driehoekjes zijn heel lastig. Op de vr
aag hoe die figuurtjes heten, luidde trots het antwoord: indianententenvlaggetjes.

8 augustus  2022
Vandaag hoorden we dat indianen in een tippie wonen, of in een wimwam. Bij ons leer je hééél veel, hoor!

28 juli 2022
Ik zoek nog steeds medewerkers. Maar wist je dat er al 3 zijn? Allemaal helpen ze bij één voorstelling’:
Mayke speelt mee bij ‘Kun je niet slapen, Tingeling? Mayke is mijn zus en door haar is het eerste tafelspel gerealiseerd.
Eric heeft zijn debuut gemaakt met ‘Tingeling aan zee’ in de zomervakantie. Hij zet een fantastische piraat neer en speelt een super betrokken oom van Tingeling als zij samen op vakantie gaan.
Marja en ik gaan Peter en de wolf bewerken van Prokofjev. Marja is muziekdocente en neemt het muzikale gedeelte live voor haar rekening. Misschien in de herfstvakantie klaar!

20 juli 2022
Heb je ook zo’n mooi paddenstoelenkleurplaatje gekregen van tante Tingeling tijdens haar vierdaagse? Mooi hè?

14 juni 2022
Tante Tingeling is druk bezig om met vrijwilliger Eric de mooie voorstelling ‘Tingeling aan zee’ in te studeren. Het is zo’n heerlijk zomers verhaal!

30 mei 2022
Bij de voorstelling ‘Kun je niet slapen, Tingeling?’ stellen we de vraag: wie kan er wel eens niet slapen en hoe komt dat? Antwoord 1: omdat mijn broertje herrie maakt. Antwoord 2: ik weet niet waarom ik soms niet kan slapen. Antwoord 3: omdat mijn ouders herrie maken!!

6 mei 2022.
Wat was het weer genieten deze vakantie! 

Op verzoek van een gastgezin toch begonnen met Kip Cato en, hoewel voor de zoveelste keer op het programma, een uitverkocht huis. 
Een groot succes was het prachtige ‘Groene hoedje’. Ademloos luisteren de kinderen naar de kattige prinses, die betoverd wordt. Maar ook de volwassenen genieten van de familievoorstelling.

Hoe geweldig is het te horen hoeveel zin kinderen weer hebben om terug te gaan naar kabouter Tingeling. Hoe schattig is het om te zien hoe een twee- of driejarige al meteen zijn of haar stoeltje weer opzoekt, als die peuter al een paar keer eerder is geweest. 
En al die tijd konden de kindjes na de voorstelling weer de tuin in: mogen we appeltjes aan de kippen geven? Ja hoor, de laatste verrimpelde goudrenetten zijn nu op. Maar wat is er weer op en neer gerend met kleine stukjes appel.