Laatste nieuwtjes

8 augustus  2022
Vandaag hoorden we dat indianen in een tippie wonen, of in een wimwam. Bij ons leer je hééél veel, hoor!

28 juli 2022
Ik zoek nog steeds medewerkers. Maar wist je dat er al 4 zijn? Allemaal helpen ze bij één voorstelling’:
Mayke speelt mee bij ‘Kun je niet slapen, Tingeling? Mayke is mijn zus en door haar is het eerste tafelspel gerealiseerd.
Eric heeft zijn debuut gemaakt met ‘Tingeling aan zee’ en speelt de eerste week van augustus weer mee. Hij zet een fantastische piraat neer en speelt een super betrokken oom van Tingeling als zij samen op vakantie gaan.
Saskia begint in oktober met de prachtige ‘De stippelboom’. We gaan het tijdens de kinderboekenweek spelen, dat als thema ‘Gi ga groen’ heeft.  In een heel ver verleden speelden we al eens samen op basisschool  de Triangel, tegenwoordig Kindcentrum de Montijn.
Marja en ik gaan Peter en de wolf bewerken van Prokofjev. Marja is muziekdocente en neemt het muzikale gedeelte live voor haar rekening. Misschien in de herfstvakantie klaar!

20 juli 2022
Heb je ook zo’n mooi paddenstoelenkleurplaatje gekregen van tante Tingeling tijdens haar vierdaagse? Mooi hè?

14 juni 2022
Tante Tingeling is druk bezig om met vrijwilliger Eric de mooie voorstelling ‘Tingeling aan zee’ in te studeren. Het is zo’n heerlijk zomers verhaal!

30 mei 2022
Bij de voorstelling ‘Kun je niet slapen, Tingeling?’ stellen we de vraag: wie kan er wel eens niet slapen en hoe komt dat? Antwoord 1: omdat mijn broertje herrie maakt. Antwoord 2: ik weet niet waarom ik soms niet kan slapen. Antwoord 3: omdat mijn ouders herrie maken!!

6 mei 2022.
Wat was het weer genieten deze vakantie! 

Op verzoek van een gastgezin toch begonnen met Kip Cato en, hoewel voor de zoveelste keer op het programma, een uitverkocht huis. 
Een groot succes was het prachtige ‘Groene hoedje’. Ademloos luisteren de kinderen naar de kattige prinses, die betoverd wordt. Maar ook de volwassenen genieten van de familievoorstelling.

Hoe geweldig is het te horen hoeveel zin kinderen weer hebben om terug te gaan naar kabouter Tingeling. Hoe schattig is het om te zien hoe een twee- of driejarige al meteen zijn of haar stoeltje weer opzoekt, als die peuter al een paar keer eerder is geweest. 
En al die tijd konden de kindjes na de voorstelling weer de tuin in: mogen we appeltjes aan de kippen geven? Ja hoor, de laatste verrimpelde goudrenetten zijn nu op. Maar wat is er weer op en neer gerend met kleine stukjes appel.